Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból



- Hogyan került hozzám a könyv?
A kiadótól kaptam véleményezésre.

- A borítóról:
Passzol az első kötethez, ahhoz hasonlóan vidám, csajszis.

- Történet:
Az első kötetben megismert szereplők közül ez a kötet az egyik Márai lány életével, Dáliáéval foglalkozik leginkább. Arlene esküvőjére készülnek, de valami beárnyékolja a lány boldogságát: hiányoznak az örömszülők. Dália megmássza a padlást, hogy megtaláljon valami rég elfelejtett kincset, amivel tökéletessé tehetné majd Arlene nagy napját, de nem is sejti még akkor, hogy sokkal nagyobb ajándékot adhat majd a lánynak, egyenesen Salzburgból. Ehhez társául szegődik, kénytelen-kelletlen a mogorva építész, Gábor és cserfes kislánya Emma. Valamint rég elhunyt feleségének álladóan ott tornyosuló emléke.

-Véleményem:
Könnyed, egy délutános olvasmány. Rövidségénél fogva ezúttal sincs fejezetekre tagolva, így az olvasó csak pörgeti a lapokat, folyamatosan, amíg a történet végére ér. Akár hányszor néztem az órára olvasás közben, mindig csak az ugrott be: na még egy kicsit olvasok :D
Tetszett, hogy a könyv elkalauzolta az olvasót. Bejártam az írónővel Bécs nevezetességeit, és közben egyre jobban megkedveltem a szereplőket. Humoros, szellemes, romantikus és olyan értékeket képvisel, ami a mai rohanó életben nem kap kellő hangsúlyt, mert magától értetődőnek tartjuk: család, szerelem, barátság.

További munkái:
Lányok a kastélyból
Malom a tóparton
Kicsi Betti a nagyvárosban
Tervben:
Randevú a Nílus partján





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.