Sarah Dessen - Altatódal



Hogyan került hozzám a könyv?

- Könyvtári példány. A nagy Könyvmolyképzős gyereknapi akcióban beszereztem a Tökéletest, de gondoltam olvasnék mást is Dessentől, így kivettem. :-)

A borítóról:

- Nem igazán értek a virágokhoz (aki nálam jár, láthatja is rajtuk sajnos :( ) Szép, színes, harmatos, passzol valamelyest a Tökéletes szintén virágos borítójához.

A történet:

- Remy úgy tervezte az utolsó nyarát a főiskola előtt, hogy csak a barátnőivel tölti, szingliként bulizva át gondtalanul a hónapokat. Egyetlen tényezővel nem számolt: Dexterrel. Normál körülmények között ők sose lehetnének egy pár, Remy vagány, bevállalós, igazi "rossz kislány", Dexter pedig egy esetlen zenész. Nem egy szerelmes típus, ezért még a kapcsolatuk elején eldönti, a nyár vége előtt elmondja a BESZÉDet, az előregyártott, már-már szabadalmaztatott szakítási sablont, ami minden fiúnál beválik. Miért érzi mégis úgy, hogy most nem ez a helyes döntés?

Véleményem:

- Nagyon szimpatikusnak találtam Remy karakterét. Nem a tipikus jó kislány, iszik, bagózik, verekszik, nagy szájú és karakán. Igazi életszerű karakter, aki menekül kisvárosi élete elől, falja a pasikat, de a szívét senkinek se adja. Amikor megszületett, híres zenész apukája elhagyta őket, egyetlen dalt hagyva emlékül, az Altatódalát. Így két elve volt csupán, ne légy szerelmes és sose kezdj zenésszel. Kilépni a megszokásból, felrúgni a biztos, bevált játékszabályokat, ismeretlen terepre tévedni, levenni az álcát és csupasz szívünket kínálni nehéz döntés egy lánynak, aki előtt ismeretlen fogalom a családi harmónia, a szerelem, az állandóság. A nőknél jobban senki se tudja, milyen kemény dolog makacsnak lenni, fel nem adni az elveinket, kitartani akkor is, ha már mindenki más azt mondja, hogy kifordultál magadból. Vicces megfogalmazás, szerethető karakterek oldják a téma komolyságát, mert a szerelem nem kímél senkit, legyen az tini, vagy épp nyugdíj előtt álló.

Kiadási adatok:

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 398
ISBN: 9789632455808
Kiadás éve: 2012

(forrás: libri.hu adatbázisa)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.